- Haz
- 113
- 1
SteamCMD Nedir ?
SteamCMD, normal Steam istemcisinin konsol halidir. SteamCMD genellikle oyun sunucuları kurmak için kullanılmaktadır. Kullanımı kolay kurulumu basittir.
SteamCMD Nasıl Kurulur ?
SteamCMD kurulumu çok basittir. Altta size Windows ve Linux için kurulum adımlarını göstereceğim.
Windows Kurulumu ;
1. Önce SteamCMD adında bir klasör oluşturun. Dosya yolu size kalmış ama ben C:/ dizinini tavsiye ediyorum.
2. Bu
3. Daha sonra dosyayı zipten çıkartıp açtığınız klasöre yükleyin.
4. Daha sonra steamcmd.exe dosyasını çalıştırabilirsiniz.
Linux kurulumu ;
1. Öncelikle gereksinimleri kuruyoruz.
Ubuntu/Debian 64-Bit
RedHat/CentOS
RedHat/CentOS 64-Bit
2. SteamCMD için bir yol belirleyip o yola girelim. Ben Steamcmd ismini kullandım.
3. Steamcmd scriptini yükleyelim ve oluşturduğunuz dizine çıkartalım.
Not: Eğer curl çalışmaz ise wget ile yapabilirsiniz.
4. steamcmd.sh dosyasını çalıştıralım.
SteamCMD ile Nasıl Giriş Yapılır ve Oyun Sunucusu Kurulur ?
*Bu adımlardan sonra Windows ve Linux komutları aynıdır.
1. Steam'e giriş yapalım.
Not: Çoğu sunucuları anonim yani hesap olmadan indirebilirsiniz. Fakat bazı sunucular Steam hesabı isteyebilir. Örnek olarak Arma3 kütüphanenizde var ise sunucusunu kurabilirsiniz. Ama yok ise sunucuyu kuramazsınız. Hesap ile giriş yapmak için;
şeklinde kullanıcı adınızı girdikten sonra şifre ve SteamGuard kodu isteyecektir.
2. Dosya yolu belirleyelim. Ben CSGO kuracağımdan dolayı csgo_server ismini vereceğim.
3. Oyunun sunucusunu kuralım. Kurarken sunucunun appid numarasını öğrenmeniz gerekir bunu Google'da aratarak bulabilirsiniz.
4. Bittikten sonra sunucunuz belirlediğiniz klasöre kurulmuş olacaktır. exit yazarak steamcmdyi kapatabilirsiniz. Eğer oyuna güncelleme gelirse yada dosya doğrulaması yapmak isterseniz 3. adıma kadar tekrarlayıp 3. adımda appid sonuna validate yazmanız yeterli olacaktır.
SteamCMD, normal Steam istemcisinin konsol halidir. SteamCMD genellikle oyun sunucuları kurmak için kullanılmaktadır. Kullanımı kolay kurulumu basittir.
SteamCMD Nasıl Kurulur ?
SteamCMD kurulumu çok basittir. Altta size Windows ve Linux için kurulum adımlarını göstereceğim.
Windows Kurulumu ;
1. Önce SteamCMD adında bir klasör oluşturun. Dosya yolu size kalmış ama ben C:/ dizinini tavsiye ediyorum.
2. Bu
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yapın veya üye olun.
SteamCMD Windows sürümünü indirin.3. Daha sonra dosyayı zipten çıkartıp açtığınız klasöre yükleyin.
4. Daha sonra steamcmd.exe dosyasını çalıştırabilirsiniz.
Linux kurulumu ;
1. Öncelikle gereksinimleri kuruyoruz.
Ubuntu/Debian 64-Bit
Kod:
sudo apt-get install lib32gcc1
RedHat/CentOS
Kod:
yum install glibc libstdc++
RedHat/CentOS 64-Bit
Kod:
yum install glibc.i686 libstdc++.i686
2. SteamCMD için bir yol belirleyip o yola girelim. Ben Steamcmd ismini kullandım.
Kod:
mkdir ~/Steamcmd && cd ~/Steamcmd
3. Steamcmd scriptini yükleyelim ve oluşturduğunuz dizine çıkartalım.
Kod:
curl -sqL "https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steamcmd_linux.tar.gz" | tar zxvf -
Not: Eğer curl çalışmaz ise wget ile yapabilirsiniz.
Kod:
wget "https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steamcmd_linux.tar.gz" | tar zxvf -
4. steamcmd.sh dosyasını çalıştıralım.
Kod:
./steamcmd.sh
SteamCMD ile Nasıl Giriş Yapılır ve Oyun Sunucusu Kurulur ?
*Bu adımlardan sonra Windows ve Linux komutları aynıdır.
1. Steam'e giriş yapalım.
Kod:
login anonymous
Not: Çoğu sunucuları anonim yani hesap olmadan indirebilirsiniz. Fakat bazı sunucular Steam hesabı isteyebilir. Örnek olarak Arma3 kütüphanenizde var ise sunucusunu kurabilirsiniz. Ama yok ise sunucuyu kuramazsınız. Hesap ile giriş yapmak için;
Kod:
login kullaniciadi
şeklinde kullanıcı adınızı girdikten sonra şifre ve SteamGuard kodu isteyecektir.

Kod:
force_install_dir ./csgo_server

3. Oyunun sunucusunu kuralım. Kurarken sunucunun appid numarasını öğrenmeniz gerekir bunu Google'da aratarak bulabilirsiniz.
Kod:
app_update 740

4. Bittikten sonra sunucunuz belirlediğiniz klasöre kurulmuş olacaktır. exit yazarak steamcmdyi kapatabilirsiniz. Eğer oyuna güncelleme gelirse yada dosya doğrulaması yapmak isterseniz 3. adıma kadar tekrarlayıp 3. adımda appid sonuna validate yazmanız yeterli olacaktır.
Kod:
app_update 740 validate