Neler Yeni

Adobe Photoshop Cs6 Neon Gibi Görünen Wallpaper Yapımı

Konu Yazar
Mar
3
0
1.Adım:  Photoshop açıp yeni yeni bir dosya oluşturmak adı ve boyutu size kalmış.
XG1Pzn.png

2.Adım: Açılan ekranda ilk yazı yazarak başlıyoruz bunun için elimize yazım aracını (t) alıyoruz ve yazımızı yazıyoruz ben Mert yazıyorum font ismi Moonshiner size fontun linkini vereceğim.
7nFpra.png

3.Adım: Sıra geldi arka planı yapmaya bunun için dikdörtgen aracını (u) elimize alıyoruz ve bütün arkaplanı kapsayacak bir dikdörtgen çiziyoruz ve yazının alt katmanına atıyoruz.
X2YdCZ.png

4.Adım: Sonra sol üst köşede olan dolgu seçeneğine basıp rengini ayarlıyoruz ben bunun rengini gri tonu yapacağım.
lhDAVP.png

5.Adım: Yazı ayarlamaya geldi sıra şimdi katmanlarda yazı katmanına sağ tıklayıp metni rasteleştir dedikten sonra yanında oluşan boşluğa CTRL basıp sağ tık yapıyoruz ve yazının etrafı çizgi çizgi oluyor.
hL2szt.png

6.Adım: Yukarda olan bölümlerden seç butonuna basıyoruz ve değiştir kısmından daralt kısmına basıp 8 değerini veriyoruz ve tamam tuşuna basıyoruz ondan sonra DELETE duşuna bastıktan sonra yazının ortası siliniyor.
KzocPw.png

xYxcvp.png

7.Adım: Yazının ortasını sildikten sonra yazının katmanına sağ tıklayıp karıştırma seçenekleri dedikten sonra açılan menüde degrade kaplamanın yanına tik koymak.
UWvv0t.png

8.Adım: Tik koyduktan sonra degrade yazan kısma çift tıklayıp renkleri belirleyin ve açı yazan kısma 0 değerini verin normalde 90 haberiniz olsun bunları yaptıktan sonra tamama basıp çıkabilirsiniz.
1c7RH4.png

9.Adım: Yazı katmanını seçip 2 kere aynı anda CTRL+J basıyoruz ve bu katmanı iki kere kopyalıyor  
x3CGfP.png

10.Adım: Kopya yazan katmanı seçip yukardaki bölümlerden filtre kısmından bulanıklaştır ve gauss bulanıklığı kısmını seçip 3.7 değerini veriyoruz.
LiOCm4.png

11.Adım: Kopya 2 katmanına gelip aynı şekil filtre ve bu sefer hareket bulanıklığını seçiyoruz uzaklığa 50 açıya ise 53 değerlerini verip tamam diyoruz.
W9bSwT.png

12.Adım: İsterseniz ufak dokunuşlar ekleyebilirsiniz fırça ile boyayıp opaklığını kısarak güzel bir resim elde edersiniz.
y0qYF8.png

Ve Sonuç;
lhdKjq.png

Ekli dosyalar

• Moonshiner.zip
    85 KB · Görüntüleme: 1